Manuele therapie

Manuele therapie

Afspraak maken? klik of bel: 0318-45 77 11

De manueeltherapeut is gespecialiseerd in de functie van het bewegingsapparaat.  Het bewegingsapparaat betekend, de wervelkolom en de gewrichten die in armen en benen aanwezig zijn. De manier waarop je beweegt is voor iedereen uniek. Zoals  je looppatroon, houdingspatroon, je lichaamsbouw is en de manier waarop je je lichaam belast, zijn hierop van invloed. Het is mogelijk dat de juiste balans in het lichaam verstoord is , waardoor gewrichten niet goed meer functioneren of overbelast raken. Er kunnen pijnklachten ontstaan , soms in rust, soms juist bij het bewegen. De pijn kan lokaal (op de plaats waar de disbalans zich bevindt) voelbaar zijn. In andere gevallen ontstaat pijn op een andere plaats dan waar het daadwerkelijke bewegingsprobleem zich bevindt. Zo is het mogelijk dat u uitstralende pijn in uw been voelt, terwijl de oorzaak van de pijn zich in de lage rug bevindt (referred pain). De manueeltherapeut is specialist in het onderzoek, herstel én het in de toekomst voorkomen van de klachten,  die veroorzaakt worden door verstoorde balans van wervelkolom en/of gewrichten in armen en benen.

Wanneer manuele therapie
  • Bij hoofdpijn, nekpijn of slechte beweeglijkheid van de wervelkolom
  • Bij klachten aan schouder of nek die uitstralen naar de armen
  • Borstpijn en ribpijn (klachten in het bovenste deel van de rug)
  • Heupartrose
  • Lage rugklachten of uitstralende pijn in de benen
  • Bepaalde vormen van duizeligheid die ontstaan vanuit de nek
  • Kaakklachten, soms in combinatie met nekklachten.
  • Etc.
Behandeling door de manueel therapeut

Onze manueeltherapeut, Klaas Komen (Master manueeltherapeut) van Fysiotherapiepraktijk Harskamp gaat zeer gericht te werk. Met een manueel therapeutisch onderzoek wordt gezocht naar de oorzaak van de klachten. Soms ontstaat nekpijn door een te grote beweeglijkheid in de gewrichten, in andere gevallen juist doordat er sprake is van slijtage of te hoge spierspanning. Soms gebruikt de manueeltherapeut, Klaas Komen, speciale technieken om uw beweeglijkheid te verbeteren. Dit worden manipulaties genoemd. Daarnaast geeft de manueeltherapeut u advies en werkt samen met u aan herstel zodat de balans in uw bewegingsapparaat wordt hersteld.

Kwaliteit van de manuele therapie

Fysiotherapiepraktijk Harskamp is lid van de specialistenvereniging NVMT (Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie). Onze manueeltherapeut is ervaren en werkt oa aan kwaliteitsbevordering/verbetering door scholing en intercollegiaal overleg.

Fysiotherapie Harskamp

In onze fysiotherapie praktijk in Harskamp werkt een (jong) enthousiast team van fysiotherapeuten.
Voor ons zijn individuele aandacht voor u als bezoeker van onze praktijk en waar nodig een multidisciplinaire aanpak van uw zorgvraag, belangrijk binnen de visie van onze fysiotherapie praktijk.
Wij proberen u van goede zorg te voorzien binnen een rustige (werk)omgeving.

Contact

Edeseweg 141 D
6732 DB Harskamp
tel. 0318 - 45 77 11

Copyright © Fysiotherapiepraktijk Harskamp