Online behandelingen

Online behandeling

Naast het behandelen van uw klachten op de praktijk kunnen we u ook ondersteunen met online behandelen, behandelen op afstand.

Heeft u begeleiding nodig van de fysiotherapeut? Ook door het behandelen op afstand kunnen wij er voor u zijn!!!

In de “normale” situatie zou u langs komen op de praktijk of zou de (kinder) fysiotherapeut/ Mensendieck therapeut bij u thuis langskomen. Na de maatregelen die getroffen zijn door de overheid om het Coronavirus (COVID- 19 virus)  te bestrijden en daarop volgend de regels opgesteld door onze beroepsvereniging KNGF, kunnen wij u niet meer face to face begeleiden en/of behandelen. Om u toch van dienst te kunnen zijn , zijn wij overgestapt op het begeleiden/ behandelen op afstand. Online fysiotherapie!

Wij zijn er voor U.

Ons team is er voor u om middels advies, uitleg, oefeningen , filmpjes u verder te helpen in uw revalidatie en herstelproces.

Ook is het mogelijk om op deze manier uw kinderen te begeleiden. De kinderfysiotherapeut kijkt met uw kind mee via beeldbellen of geven telefonisch u adviezen . Zij kunnen filmpjes sturen of oefeningen geven .

Nieuwe cliënten kunnen via deze weg ook bij ons terecht. Bij plotselinge klachten of u maakt u zorgen, neem contact met ons op zodat we samen kunnen bepalen of u middels videobellen, online of telefonisch adequaat geholpen kunt worden.

Sommige fysieke klachten vragen toch om “hands on” behandeling. Daarvoor kunt u ,zoals u bij ons gewend bent, gewoon een afspraak maken met de praktijk. Neem bij acute klachten wel contact met ons op, dan kunnen wij samen met u een keuze maken.

Wij zullen u helpen op de manier die u van ons gewend bent.

Hoe werkt behandeling online behandeling, fysiotherapie op afstand?

Wat heeft u nodig voor het online contact met uw therapeut?
Om contact te kunnen maken met uw fysiotherapeut online of via beeldbellen heeft u een computer/ laptop/ ipad/ telefoon nodig met een webcam (camera). De therapeut zal online in contact treden met u.

Veilig, AVG proof
Hiervoor is geen ingewikkelde software voor nodig. Wij leggen eenvoudig contact met u. De online middelen die wij gebruiken zijn AVG proof.

Welke manieren zijn er voor “fysiotherapie op afstand”
Zorg op afstand kan op drie manieren:

  • digitale zorg via PhysiApp;
  • digitale zorg via een telefonisch consult , beeldschermbellen en ondersteunende informatie via de mail;
  • zorg aan huis al dan niet op afstand bijvoorbeeld voor het raam.

Hoe gaan wij te werk bij zorg op afstand;

Bij een intake/onderzoek
De intake met de fysiotherapeut zal via de telefoon of met beeldschermbellen niet anders zijn dan dat u hier bij ons op de praktijk krijgt/gewend bent om te krijgen. De vragen en het (kennismakings)gesprek en het samen opstellen van het behandelplan blijven gelijk alleen nu niet fysiek in één ruimte.

Het onderzoek zal iets aangepast zijn en hangt mede af van of dat via de telefoon gaat of met beeldschermbellen. Via de telefoon kunnen we niet daadwerkelijk zien wat er gebeurt bij bijvoorbeeld een bepaalde beweging maar kunt u wel aangeven of iets al dan niet pijnlijk is. Met beeldschermbellen kunnen wij als fysiotherapeut meekijken en zien wat er gebeurt.

Vervolgafspraken
Bij vervolgafspraken kunnen wij u via de telefoon uitleg/informatie, tips en adviezen geven en coachen. Bij beeldschermbellen doen we dit ook maar met eventueel aanvullend het gezamenlijk doen/doornemen van (huiswerk)oefeningen.

Daarnaast is een andere mogelijkheid dat u huiswerkoefeningen toegestuurd krijgt (filmpjes).

Voor het beeldschermbellen kan het zijn dat u dan een link toegestuurd krijgt om vervolgens een app te downloaden waarna er gebeld kan worden (via PhysiApp). Deze gratis app is zowel voor IOS als voor Android te gebruiken.

Vergoeding online behandeling

Als u aanvullend verzekert bent vergoed de zorgverzekeraar ook de online behandeling en consult.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Voor vragen kunt u contact opnemen met onze praktijk; 0318-416379.

Of u stuurt een mail naar:

 

Namens ons hele team,

Fysiotherapie Lagerwey- van Dartel

Fysiotherapie Harskamp

In onze fysiotherapie praktijk in Harskamp werkt een (jong) enthousiast team van fysiotherapeuten.
Voor ons zijn individuele aandacht voor u als bezoeker van onze praktijk en waar nodig een multidisciplinaire aanpak van uw zorgvraag, belangrijk binnen de visie van onze fysiotherapie praktijk.
Wij proberen u van goede zorg te voorzien binnen een rustige (werk)omgeving.

Contact

Edeseweg 141 D
6732 DB Harskamp
tel. 0318 - 45 77 11

Copyright © Fysiotherapiepraktijk Harskamp